Afdrukken

Broed-ervaringen van klanten

Broed-ervaringen van klanten

 

 

 

Naam: Nicolette uit Strijen

Broedmachine Kwartel en Kriel GARANT

03 Maart 2018

 

"De broedmachine heeft het goed gedaan! Vorige week zijn er van de 26 eieren 21 kuikens uit het ei gekomen. Twee waren er dood/zwak en één kon niet uit het ei komen. De rest denk ik eerder al dood gegaan. Dus totaal 19 kuikens, nu een week oud! "

Nicolette_uit_Strijen

 

 

Naam; Bob van der Meer
Broedmachine Kwartel en Kriel GARANT

21 Jan 2018
" Ik heb van u de broedmachine kwartel en kriel garant gekocht. Die staat nu 21 dagen te werken en inmiddels al 9 kuikens uit van de 12 eieren, we zijn dan ook erg tevreden met deze broedmachine zeker omdat dit ook de eerste keer is dat wij eieren uitbroeden.  De vochtigheid is wel iets wat je in de gaten moet houden ( om de 2,5 dag bijvullen), voor de rest werkt deze machine perfect.  We gaan binnenkort eens met eende-eieren aan de gang. Bedankt voor uw service tijden het broeden! " 

Vriendelijke groeten,

Bob van der Meer  uit  Steenwijk.

 

 

 

Naam; Rinus van Walraven

Broedmachine Kwartel en Kriel GARANT

Op 26 Juni 2017 om 11:22 schreef Rinus van Walraven:

 

Hallo, we hebben verleden maand n broedmachine gekocht bij u.
De eerste proef is zeer geslaagd. 10 Japanse kwarteleieren erin gelegd. Waarvan er 10 uitgekomen zijn. Dus 100% geslaagd.
We hebben nog 8 rakkertjes over van de 10.
We zijn er dus erg blij mee. Zeker n aanrader dus

Groetjes
Rinus Walraven

                                 

                     kwartels

 

 

 

Naam; Albert van Winkoop

Broedmachine Robuust

Op 2 mei 2017 om 11:22 schreef Albert van Winkoop :

 

Hallo,

Enkele weken geleden hebben wij de Broedmachine Robuust 30-54 gekocht.

Hierin hebben we 24 eieren gelegd (=machine vol) van onze eigen grote Wyandottes Zwart-Wit gezoomde kippen.

Van de 24 eieren waren er 22 bevrucht.

Na uitkomst bleek 1 kuiken nog niet volgroeid (buikje nog open). 1 ei kwam niet uit, die heb ik na 2,5 dag voorzichtig open gemaakt, daar zat wel een kuiken in, maar die was nog lang niet volgroeid, deze 2 hebben het dus niet gehaald.

Dus totaal 20 kuikens en dat is voor ons zeer mooie uitkomst.

 

Met vriendelijke groet,  

Kind regards,

Albert van Winkoop

 

 

                  Dia25                        

 

 

 

Naam; Hans van Durme

Broedmachine Excellent

 

             definitief

 

            foto_reactie1  foto_reactie_2

 

 

 

Naam; Boy de Waal
Broedmachine Kwartel en Kriel GARANT

6 Sept. 2016
" Ik heb van u de broedmachine kwartel en kriel garant gekocht. 
Ik heb reeds met u gemaild over de hygrometer. 
Ik heb nu één maal geprobeerd kwartel eieren uit te broeden. 
Ik heb bevruchte eieren van verschillende kwartels in de broedmachine gedaan. 
Ik heb de broed cyclus correct laten gebeuren. 
Na de 18 dagen is geen enkel ei uitgekomen. Ik vind dit vreemd. 
De eieren liggen nu al 18 dagen in de machine en er gebeurt niets. 
Heeft u voor mij een verklaring? "

Antw; het is mogelijk dat het een dag langer duurt en dat er niets aan de hand is, een iets te hoge vochtigheid in het begin heeft
overigens geen invloed op het uitkompercentage, ( een te lage vochtigheid wel ) 

 

5-10.2016
"De eieren zijn uiteindelijk op dag 19 en 20 uitgekomen en we hadden 12 kuikens.
Enkele kuikens hadden scheve pootjes, kunt U mij zeggen of dit komt door het sturen van de eieren via de post?
Ik zal proberen een foto te sturen".

Antw; broedeieren via de post verliezen kiemkracht en gaan achteruit, zeker als dit wat langer duurt, dit is dus mogelijk,
maar ook een iets te lage broedtemperatuur zou de oorzaak kunnen zijn, welke temperatuur heeft U aangehouden?
Wij adviseren in ieder geval minimaal om 38 graden aan te houden met deze broedmachine. 
Uit ervaring blijkt dat deze temperatuur met deze broedmachine de beste resultaten te geven!

 

IMG_2385

 

 


 

 

 

 

 

Naam; Kamali  

25 Juli 2016  
proefmodel Vitrine-broedmachine

9 Augustus; "van de 42 eieren maar 18 bevrucht, ook nog 5 afgestorven, hoe kan dat?"  
Antw; De bevruchting is erg laag, ook de sterfte is te groot. Er is iets niet goed, vermoedelijk zijn dit geen goede broed-eieren.

21 Augustus; " is de broedmachine wel goed, ik hoor de kuikens wel piepen, maar ze komen niet uit het ei, er klopt iets niet, ik erger me er zo aan, 
zo lang wachten en dan voor niks, de kuikens zijn wel vergroeit en leven ook..".

IMG-20150822-WA0001_91_1_93_     IMG-20150822-WA0002_91_1_93_

Antw; gezien de lage bevruchting, de hogere latere sterfte van de kuikens en nu de slechte broeduitkomst vermoed ik dat de broed-eieren niet vers zijn geweest. Ook het vervoer per post van deze eieren, is altijd negatief voor de uitkomst en de KIEMKRACHT van het ei, zeker als ze lang onderweg zijn. 


Probeer de volgende keer rekening te houden met;
1. Verse broed-eieren die DAGELIJKS zijn geraapt.
2. Eieren zelf ophalen, niet per post laten verzenden als het kan.
3. De eieren niet te koud bewaren. 
4. Gezonde ouderdieren, waarbij de ouders niet van elkaar verwant zijn is ook belangrijk. 
( inteelt bij bijv. honden geeft heupafwijkingen, maar is ook voor pluimvee funest!)

Navraag naar het volgende broed-resultaat; 
16 September 2015; "begonnen met 35 broed- eieren met eind-resultaat van 23 kuikentjes, dus ik ben tevreden"

 

 


 

 

29-05-2015
Onderwerp: vochtigheidsgehalte 
Naam; wil anoniem blijven

 

Uw bericht aan ons: Goedemorgen 
"Wij hebben de broedmachine Puisor Exotic twee dagen terug binnen gekregen en deze gister in gebruik genomen. Het is de eerste keer dat we kippeneieren uitbroeden dus we hebben er geen verstand van. 
Ik lees overal op het internet dat de luchtvochtigheid tussen de 45-50% moet liggen de eerste 18 dagen en niet hoger mag zijn dan 50%. In de handleiding van de Exotic staat echter 55-60% aanhouden.
Wat kan ik nu het beste doen? "

 

Antw; deze vraag krijgen wij wel vaker. Wat betreft uw informatie over internet. Internet is eigenlijk een encyclopedie met duizenden meningen van mensen. Bekijk informatie op die manier.
De water-voorziening in broedmachine Exotic is in de praktijk getest en zo ontwikkeld dat het goed genoeg is voor een goede broed-uitkomst van kuikentjes.
 
In deze broedmachines kunt U de kleine binnenring vol doen, dat geeft een percentage tussen 50 en 60% en dat is gewoon goed. 
Deze indicatie wordt ook weergegeven in de handleiding, die vermelding is een globale indicatie. 
(Vorige week hadden wij bij een broedmachine Briljant 33 kuikentjes, het vochtpercentage was altijd rond de 53%.)
Een enkele keer gebeurt het dat het vochtpercentage onder de 50% blijft, U kunt dan het kleine gootje leeg laten gaan en daarna
de grotere bodemring gaan gebruiken om toch dat percentage van 50 tot 60% te krijgen.
 
Met deze vochtvoorziening zorgen we ervoor dat er niet te veel vocht verdampt uit het ei. Dat is het doel.
En of U dan 50% vocht hebt, of 59% vocht heeft, dat maakt niet zo heel veel uit, bij beiden wordt deze doelstelling behaald.
U hoeft dit echt niet proberen te regelen op een vast percentage getal. Dat is zeker voor kippen eieren niet nodig.

 

"Hartelijk dank voor de goede uitleg, ik laat m dan gewoon staan zoals ie nu staat; 53-55%. 
Ik laat u over drie weken weten wat de uitkomst is! "

 

Juli 2015; "van de 40 eieren waren er uiteindelijk zo’n 24 bevrucht en zijn er 16 uitgekomen. Het heeft zeer zeker aan de kwaliteit van de eieren gelegen want die waren volgens mij niet al te best. Maar we hebben er 16 kippen bij dus wij zijn tevreden! "

 

 

 


 

 

Naam; Dhr de Bruin  Oirschot
Broedmachine Kwartel en Kriel GARANT

15 Mei 2016; "wij hebben bij U een Kwartel en Kriel GARANT gekocht en we hebben van alles geprobeerd maar hij keert niet, 
kunt U ons kosteloos een nieuwe opsturen, zodat wij de eieren kunnen wisselen" 

Antw; ik wil U vragen om eerst de volgende zaken na te kijken. 
1. Wilt U nazien of de keerpin wel goed in het keersysteem zit, zie foto 1.
2. Graag de eitjes voorzien van een streepje, zodat het rollen van de eitjes zichtbaar wordt, foto 2.

keerinrichting_advies  SAM_8689
In deze broedmachines is het keren soms heel moeilijk te zien. Mocht het keersysteem echt niet werken, dan kunnen wij U een andere sturen.
    
16 Mei 2015; "hij keert wel, sorry voor het ongemak"

 

 


 

 

Naam; Bart Bouw
Broedmachine Kwartel en Kriel GARANT
 
 
23-02-2016
"Vrijdag heb ik broedmachine de Kwartel en Kriel GARANT bij jou opgehaald! Nog bedankt voor de uitgebreide uitleg hierbij. 
Wij hebben inmiddels de eerste eieren erin gelegd! Dus spannend wat het wordt! 
Echter na enkele uren de machine te hebben aangezet verschijnt er FFF op het display, wat betekend dit? In de handleiding staat dit
niet vermeld. Gaat er iets fout of wat is er aan de hand? "
 
Antw; de storingscodes zijn inmiddels opgenomen in de handleiding en FFF betekend dat de omgevingstemperatuur te koud is,
als de broedmachine bijv. in de schuur staat dan krijgt hij het niet warmgedraaid en gaat hij op storing, ook als de broedmachine
uit een koude opslag komt, dan kan deze storing optreden, zet de broedmachine 15 minuten in een omgeving vanaf 14 graden of hoger en de
storing zal niet meer terugkomen
 
18-03-2016
Vraag; hoe was je broeduitkomst?
 
Antw; "van de 15 eitjes zijn er 12 uitgekomen dus ik ben heel tevreden zo vroeg in het seizoen. Hij heeft het heel goed gedaan verder, ben er erg tevreden over moet ik zeggen. Hij is zeer stil en constant qua temperatuur. Nog super bedankt voor de hulp bij het eerste broedsel. Zie nog de bijgevoegde foto."

 

image

 

 


 

 

Henk Bussing
Broedmachine Superieur ( met ei- houders voor duiven-eitjes)
Datum; 01-02-2016

Onderwerp: Even een positief berichtje 

Uw bericht aan ons: "Begin deze maand een Superieur broedmachine bij u besteld voor duiveneieren. Het resultaat is super. In totaal 24 koppels eieren ingelegd, machine op 38,1 graden afgesteld en na 17 dagen teruggelegd. Duiven broeden 18 dagen. Het resultaat is dat 43 eieren zijn uitgekomen 3 onbevrucht en 3 afgestorven. Een superresultaat welke ik normaal in de winter nooit zal halen. Ik leg de eieren in de broedmachine omdat de duiven nogal eens de neiging hebben om te vechten in de wintermaanden als ze hun broedvak nog niet feilloos kennen. Kortom prima tevreden. Misschien een tip om ook eens te adverteren op duivenmarkplaats".

 


 

28 Januari 2016
Mevrouw van Sprang via Facebook
Broedmachine Briljant, handmatige kering

 

"Hallo, wij hebben een broedmachine (die U ook te koop heb), helaas zonder handleiding, maar we hebben slechts 2 kuikens gehad. Wat doen wij verkeerd?"

 

Antw; graag nog wat meer informatie over de volgende zaken?
1. Hoeveel eieren had U, hoe oud waren deze?
"Wij hadden 42 eieren en die waren niet ouder dan 18 dagen."
2. Heeft U de eitjes ook geschouwd?
"De eitjes waren niet geschouwd, wij hebben niet zo'n schouwding."
3. Op welke dag zijn ze uitgekomen; dag 21 of eerder/later?
"Op dag 21 zijn er 2 uitgekomen, daarna niets meer."
4. Heeft U dag 22 afgewacht en daarna de eitjes die niet zijn uitgekomen nog open gemaakt?
"Op dag 21 heb ik in de avond de niet uitgekomen eitjes weggegooid en de broedmachine schoongemaakt."

 

Antw;
Het is lastig om met uw informatie nu al een conclusie te trekken over de slechte broeduitkomst. U heeft ze niet geschouwd en na het broedproces
ook niet opengemaakt, waardoor er nog veel zaken onduidelijk blijven. Een lage bevruchting, een hoge sterfte of een vertraagde groei kunnen
nu niet worden vastgesteld. Wij zullen U een handleiding sturen bij deze broedmachine en willen voorstellen dat U DAARNA een nieuw broedsel doet.
Als wij dan tijdens het broeden contact houden, kunnen wij U van advies voorzien. Belangrijk is wel dat de eitjes niet ouder zijn dan 14 dagen.
Verder kunnen er ook op dag 22 nog gezonde kuikens geboren worden. Leest U vooral ook de handleiding, daar staan een aantal belangrijke zaken in!

 

3 Februari 2016
"De broedmachine staat nu te draaien met 9 eitjes. Maar elke keer staat het vochtpercentage op 30%, dat kan toch niet goed zijn?"
Antw; ik denk dat U per keer bijvullen te weinig water erin doet, in de kleine binnenring kunt U als deze leeg is per keer 125ml water kwijt!
Om de twee dagen moet U dit dan weer bijvullen.

 

12 Februari
"Vanmorgen stond de broedmachine op 34,7 graden, dat is toch te weinig?"
Antw; Waar heeft U de broedmachine staan? Kunt U eens een foto sturen van de broedmachine en de eitjes?

"Deze staat in de garage en in de nacht als het koud is doen we er een deken overheen."

SAM_1213

 

Antw: Deze broedmachine die heeft een minimale omgevingstemperatuur van 15 graden nodig. Daardoor zijn de nachten te koud. U moet de broedmachine dan ook verplaatsen naar een ruimte in het huis waar deze 15 graden ongeveer worden gehaald! Dit staat ook in de toegestuurde handleiding vermeld. Anderzijds zien we op uw foto dat de eitjes erg vies zijn. Raapt U de eitjes wel dagelijks uit het kippenhok? Want na een koude nacht van rond het vriespunt gaat de kiemkracht verloren, de eitjes moeten na het leggen dezelfde dag worden opgeslagen rond een graad of 8.
Verder heeft U de eitjes verkeerd in het keerrooster geplaatst. U dient ze in deze broedmachine altijd met de punt naar beneden te plaatsen, op deze manier gaat het niet lukken. De kuikentjes zullen namelijk wel ontwikkelen in het ei, maar kunnen hierdoor niet uit het ei komen. Deze broedeitjes kunt U weggooien, dat wordt niets meer.

We raden U opnieuw aan om nu eerst de handleiding te gaan lezen en dan pas te gaan broeden! 

 

13 Februari
Bedankt voor de uitleg, we gaan het gewoon opnieuw proberen, de handleiding lezen is lastig voor me vanwege mijn dislexie.
Maar ik heb inmiddels de film bekeken van de website en het is nu wel wat duidelijker.

 

10 Maart
Nou, nu wel goed nieuws, uit 15 eitjes zijn 8 kuikentjes gekomen, we zijn er erg blij mee!